Aplicar la gestió del coneixement i dels actius intangibles

Dirigir la integritat de l’empresa, tant els recursos tangibles com intangibles, per tal d’innovar i avançar cap una direcció integral harmònica:
Millorar els rendiments actuals i futurs

Avui ja està àmpliament reconegut, que més del 60% del valor d’una empresa el formen els actius intangibles, i que a més, tenen més influència en el creixement de l’empresa, en la seva capacitat d’innovar i de generar beneficis futurs.

No obstant això, moltes empreses se centren només en la gestió dels seus actius tangibles, materials i financers, reflectits en els seus balanços i comptes de resultats.
En realitat, no seran els més importants per assegurar el futur.

Diferenciar-se clarament, amb avantatges competitius sostenibles en el temps, suposa capitalitzar l’aprenentatge i gestionar la globalitat del capital i els recursos.

Els empleats són, cada vegada més, treballadors del coneixement. Cal crear un entorn on s’aprengui, capti, comparteixi, estructuri i apliqui el seu coneixement i les seves relacions. Els nostres clients, proveïdors i totes les relacions externes, són fonts contínues de coneixement.

Es poden facilitar tècniques i metodologies adequades per establir una estratègia basada en el coneixement i en la gestió integral, harmonitzant les decisions amb la valoració adequada d’actius i recursos tangibles i intangibles.

D’aquesta manera, anem a crear una cultura adaptada a la velocitat del canvi, aprofitem la connectivitat, explicitem i estructurem el coneixement, i gestionem i mesurem la globalitat dels recursos i actius.

Objectius:

 • Proporcionar metodologies avançades i aplicables per capturar, adquirir, compartir, estructurar, aplicar i reaprofitar el coneixement intern i extern.
 • Basar l’estratègia de l’organització en el coneixement i integrar harmònicament tots els recursos, tangibles i intangibles
 • Definir les competències crítiques de l’organització. Desenvolupar les competències individuals i dels equips. Estructurar i fixar el coneixement a l’empresa.
 • Establir, definir, capturar i aplicar el capital relacional
 • Establir mètodes pràctics de valoració dels actius intangibles i proporcionar els indicadors adequats per a la seva gestió i implantació.
 • Eliminar les barreres al flux de coneixements i treballar amb una mateixa estratègia.
 • Proporcionar eines d’auto diagnosi.

Programa:

 • Conceptes. Coneixement: Tàcit i explícit. Capital intangible. Valor d’una empresa. Gestió Integral Harmònica
 • Economia del coneixement. Mapes de coneixement. Valor en processos clau. Aplicació.
 • On és el coneixement? Persones, competències individuals. Equips. Clients, proveïdors, relacions exteriors, capital relacional. Sistemes, documents, marques, patents, capital estructural.
 • Eines per a la GdC. Eines tecnològiques i sistemes. Eines no tecnològiques. Gestió de competències. Pàgines grogues. Treball en equip. Eliminar barreres. Integració.
 • Valoració d’actius i passius intangibles. Gestió integral. Incorporar el canvi. Comunicació.
 • Mesurament i millora. Models. Indicadors. Integrar estratègia, coneixement i capital intangible amb els resultats financers.

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.