L’experiència de afrontar la crisi

Estem en una crisi global?.

L’experiència de navegar en un entorn tempestuós, per sortir reforçat

Si l’entorn és tempestuós i la crisi és global, l’experiència de navegar pot ser útil.

Com preparar-se en la crisi

Diuen que mai és massa tard per preparar-se. La tempesta passarà per sobre i l’optimisme natural, probablement no ajudarà. Aquest seria el programa i els objectius a aconseguir:

  • És hora de veure les previsions meteorològiques i cartes de navegació.

Fins a quin punt vostè està fora dels perills costaners? Encara és possible canviar de rumb i evitar l’ull de la tempesta? Com treure el màxim profit dels forts vents i fort onatge?

La ruta és més fàcil quan és ben coneguda o es disposa dels mitjans adequats que ens assenyalen alternatives, quan l’equip de bord està ben entrenat i dirigit.

Què tal un bon navegador per poder considerar les opcions i les seves conseqüències?

El pont de comandament ha d’estar el més clar possible. Tot ha d’estar ben acoblat. Cada un ha de saber el seu paper exacte, de què és responsable i el que necessita per comunicar-se amb el capità.

  • Posi els seus processos sota un estricte control.

Assegureu d’haver-vos agafat bé i fermament als clients actuals més importants. Aquest no és el moment de perdre’n cap. Tampoc de perdre el seu temps i diners amb un proveïdor o servei fluix. Comprovi que cada procés funciona a la perfecció. Hi ha tècniques que s’apliquen aquí adequadament (Lean i àgil).

Com muntar a les ones en lloc de desafiar-les frontalment cada dos segons?

  • Assegureu-vos de mantenir una bona visibilitat.

Aquest no és el moment de perdre energies, fer massa coses és tan dolent com fer-ne poques. Cal un bon pronòstic i planificar bé perquè es compleixi. Això li evita el malbaratament de recursos. Probablement falta disposar de diverses alternatives.

Hi ha altres tècniques per millorar la seva visibilitat en l’entorn

  • Concentreu-vos en la estratègia

Vostè coneix millor que ningú la seva visió i la seva estratègia. Coneix millor que ningú els seus punts forts. Concentreu-vos en ells sense desviar-se. Eviteu la diversificació en aquest període, per contra, assegureu-vos que tot el vostre equip està centrat en el cor de l’estratègia. També hi ha tècniques i eines per centrar la estratègia i portar-la al dia a dia.

  • Gestioni el risc però vagi a per les oportunitats. Ara és el moment per administrar el seu posicionament amb cura. Converteixi oportunitats en projectes i gestioni els seus projectes de forma professional i excel·lent.

Informeu-vos per a la gestió de riscos, oportunitats, i sobre eines per dirigir els projectes i programes.

  • Assegureu-vos que el vostre personal forma un equip.

Aquest no és el moment de jugar amb el personal. L’equip és la clau, fa més força que la suma d’individus. Els fluxes d’informació son vitals per a tothom: el missatge correcte en el moment adequat. La construcció d’un fort equip ha d’assolir el nivell de sentiments de cohesió, per compartir els objectius gairebé instintivament.

  • Continuar amb la competició

Una vegada que el cel s’aclareixi, serà el moment per reprendre la carrera. Ha d’estar preparat per accelerar l’activitat tan aviat com sigui possible. Llevant el cap per anticipar-se als pròxims desafiaments.

  • Reparar i reforçar el que s’ha trencat.

Cal treure profit de l’aprenentatge i estar més ben preparat per a la propera crisi. Serà diferent, vindrà des d’una altra direcció però es requerirà el control del mateix procés.

Mantenir les bones pràctiques: el desplegament estratègic, gestió de programes i l’agilitat en els projectes, previsió de la demanda i l’oferta, la millora contínua, i sobretot, mantenir l’esperit d’equip i mantenir l’entusiasme en el seu zenit.

 

 

També ens adonem que al final de la travessa, quan l’hem superat com a veritables professionals, som més forts que mai.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada