Perfil professional

Francesc Güell

Llarga experiència com a directiu i conseller en empreses internacionals d’especialitats químiques i farmacèutiques.

Vaig canviar l’any 2001 i com a consultor independent associat a grups internacionals, he presentat cursos i he donat suport i acompanyament a directius i empreses en temes d’innovació i millora del rendiment, estratègia, gestió de projectes i programes de canvi, millora de processos i de la gestió operativa, gestió del coneixement i gestió integral.

L’any 2010 em vaig jubilar de les activitats de directiu i administrador. Actualment escric, dissenyo i presento cursos i tallers pràctics sobre els temes anteriors i col·laboro amb empreses i associacions.

Des de juny de 2015, regidor electe de l’Ajuntament de Castellcir, Barcelona. Portaveu del grup independent.

Col·laboro amb Esade Alumni Solidari en projectes de consultoria i suport a entitats del tercer sector social.

Membre del patronat d’una fundació del tercer sector social, centre obert al Raval de Barcelona.

Vaig estar associat a Cinergence des de 2009 i a Delos Partnership des de 2005. Fins llavors vaig col·laborar amb Oliver Wight EAME, desenvolupant les seves activitats a Espanya en la formació de directius i millora de la gestió cap a l’excel·lència.

En la meva etapa anterior com a directiu, des del 1996, vaig treballar com managing director de Witco ODG Europa, membre del Comitè Directiu de Witco GmbH, membre del “Global Business Team” de Witco ODG (USA) i director general de Witco Espanya.

Des de Steinau, Hessen (Alemanya), tenia la responsabilitat per a Europa de les activitats de Witco ODG i del projecte d’excel·lència operativa per les 4 plantes europees.

Fins al 2001, com a director general de Goldschmidt Espanya vàrem agrupar les activitats de dues empreses per formar la nova Degussa, avui Evonik.

Anteriorment, com a director general i conseller delegat de Witco Espanya, vam ampliar la capacitat de la planta de Granollers, (Barcelona), implantar sistemes de control distribuït en les operacions (DCS), un nou sistema de gestió (ERP) i vam definir la nova estratègia de l’empresa integrant diverses unitats de negoci.

Abans, havia treballat com a director general i conseller delegat de Rewo Química i posteriorment, director de la divisió química de Schering Espanya. En aquest període vam construir la nova planta de tensioactius i especialitats químiques a Granollers (Barcelona), inaugurada el 1987.

A Hispano Química Houghton vaig ser responsable de l’àrea de tensioactius i vaig treballar en l’exportació, consolidant un negoci a nivell internacional basat en especialitats químiques per a metall, tèxtil, adob de pells, tensioactius, detergents i altres indústries.

Sóc soci membre de l’ACCID i de la Comissió d’intangibles. Soci fundador del Fòrum de Gestió Integral. Vaig ser president de la Comissió Organitzadora del congrés mundial CESIO del 1996 a Barcelona i vicepresident de l’Associació Espanyola de Tensioactius, (AEPSAT).

La meva educació formal és en enginyeria industrial química i postgraduat a Esade en alta direcció d’empreses. Vaig realitzar un màster en gestió del coneixement a l’ICT-UPC 2002.

He participat en nombrosos programes, seminaris i cursos a ESADE, IESE, EADA, APD, i al MCE (Management Centre Europe) de Brussel·les.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada