Professionals

Francesc Güell

Llarga experiència com a directiu i conseller en empreses internacionals d’especialitats químiques i farmacèutiques a Goldschmidt, Wico ODG, Schering Pharma, Rewo ChW, etc.

Des de l’any 2001, com a consultor associat a grups internacionals, (Oliver Wight, Delos Partnership, Cinergence), he presentat cursos i he donat suport i acompanyament en el camí cap a l’excel·lència a directius i empreses en temes d’innovació i millora del rendiment, estratègia, gestió de projectes i programes de canvi, millora de processos i de la gestió operativa, gestió del coneixement i gestió integral.

Actualment escric, dissenyo i presento cursos i tallers pràctics sobre els temes anteriors i col·laboro amb empreses i associacions. També col·laboro amb Esade Alumni Social en projectes de consultoria i suport a entitats del tercer sector.

En la meva etapa com a directiu, vaig treballar com a managing director de Witco ODG Europa, membre del Comitè Directiu de Witco GmbH, membre del “Global Business Team” de Witco ODG (USA) i director general de Witco Espanya. Des de Steinau, Hessen (Alemanya), tenia la responsabilitat per a Europa de les activitats de Witco ODG i del projecte d’excel·lència operativa per les 4 plantes europees.

Fins al 2001, com a director general de Goldschmidt Espanya vàrem agrupar les activitats de dues empreses per formar la nova Degussa, avui Evonik.

Anteriorment, com a director general i conseller delegat de Witco Espanya, vam ampliar la capacitat de la planta de Granollers, (Barcelona), implantar sistemes de control distribuït en les operacions (DCS), un nou sistema de gestió (ERP) i vam definir la nova estratègia de l’empresa integrant diverses unitats de negoci.

Abans, havia treballat com a director general i conseller delegat de Rewo Química i posteriorment, director de la divisió química de Schering Espanya. En aquest període vam construir la nova planta de tensioactius i especialitats químiques a Granollers (Barcelona), inaugurada el 1987.

A Hispano Química Houghton vaig ser responsable de l’àrea de tensioactius i vaig treballar en l’exportació, consolidant un negoci a nivell internacional basat en especialitats químiques per a metall, tèxtil, adob de pells, tensioactius, detergents i altres indústries.

Soci membre de l’ACCID i de la Comissió d’intangibles. Soci fundador del Fòrum de Gestió Integral. Vaig ser president de la Comissió Organitzadora del congrés mundial CESIO del 1996 a Barcelona i vicepresident de l’Associació Espanyola de Tensioactius, (AEPSAT).

La meva educació formal és en enginyeria industrial química UPC, i postgraduat a Esade en alta direcció d’empreses. Màster en gestió del coneixement a l’ICT-UPC 2002.

He participat en nombrosos programes, seminaris i cursos a ESADE, IESE, EADA, APD, i al MCE (Management Centre Europe) de Brussel·les.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.