Una millora visible i durable en 100 dies

Posar en pràctica els conceptes ‘Lean’ i ‘Àgil’, ràpida i econòmicament per reduir costos i guanyar en agilitat

I això ho fa un equip de la pròpia empresa format per persones de diferents departaments i nivells.

És per això que cada sessió comporta sempre elements positius de cohesió d’equips multifuncionals i l’adhesió de tots els participants en les solucions i millores acordades i projectades.

Un projecte proposat i realitzat pel mateix equip donarà resultats visibles i durables en curt termini de temps.

Reduir costos i guanyar en agilitat

‘Lean’,’Agile’ i ‘Six-Sigma’ són paraules i conceptes àmpliament divulgats.

La seva aplicació, si es reliza adequadament, serà important per a tota empresa que vulgui ser àgil i disposar d’uns costos operatius més que competitius.

En la major part dels casos, se solen considerar aplicables en un entorn de producció, però de tota manera, igualment són aplicables i amb un alt rendiment als circuits administratius i per això els apliquem a tots els sectors de l’empresa.

Esquema de les activitats:

En cinc dies, un equip multifuncional intern, ja preparat, a partir de l’anàlisi a fons d’un procés que s’ha seleccionat com un dels importants i claus en l’empresa, aconsegueix definir un projecte de millora, amb uns objectius que normalment són un salt qualitatiu important en el rendiment.

  • Primer dia: Construcció i missió de l’equip. Rols en el equiipo i sponsor. Fluxos dels processos actuals. Identificació del procés base.
  • Segon dia: Fluxos administratius i de la informació. Valor i mapes de valor. Identificació i anàlisi dels problemes existents. Concepció del flux objectiu o optimitzat.
  • Tercer dia: Presentació de resultats i el procés objectiu optimitzat al sponsor. Construcció i test de la solució operativa. Conclusions.
  • Intermedi entre sessions, normalment una setmana. Anàlisi i flux de comentaris.
  • Quart dia: Mesures i indicadors. Modelització del canvi. Estructura del projecte a realitzar. Preparació de beneficis i costos.
  • Cinquè dia: Planificació del projecte, plans d’acció, costos i beneficis esperats, anàlisi financera, retorn del projecte, identificació de riscos i plans d’acció.

El projecte es porta a terme en 3 mesos, amb el mateix equip com a equip responsable de projecte i amb els objectius, costos, mesures i indicadors aprovats.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.